Notícies

21/03/13 – Lliurament de signatures al Parlament de Catalunya

 

Manifest dels FARMACÈUTICS CATALANS

21 març 2013- Pl. Sant Jaume

Davant el nou impagament de la Generalitat de la factura dels medicaments, els farmacèutics catalans manifestem que:

  • Ja n’hi ha prou. No podem seguir assumint el cost dels fàrmacs que estem dispensant cada dia als ciutadans. Els farmacèutics estem responent, des de fa mesos, amb els nostres recursos perquè no faltin medicaments a cap malalt de Catalunya. I aquesta és una responsabilitat que hauria de ser de l’administració pública.
  • Per això demanem que l’administració pública assumeixi d’una vegada la seva responsabilitat. Les farmàcies no hem cobrat els medicaments dispensats des de l’1 de novembre del 2012 i correm el risc de no poder donar més medicaments als ciutadans que els necessitin.
  • L’administració ens deu 270 milions d’euros i tenim greus dificultats financeres per seguir pagant els medicaments.
  • Deixeu-nos fer la nostra feina. Volem continuar dispensant medicaments, però sobretot volem seguir donant la millor atenció farmacèutica als ciutadans.
  • El medicament és un bé necessari i essencial per la salut dels ciutadans. Els professionals sanitaris i els ciutadans hem volgut sempre que aquesta, la salut dels ciutadans, sigui una prioritat de país. Ara, està en perill.
  • Administració compleix amb la teva obligació. Nosaltres ho estem fent cada dia més enllà del que exigeix la nostra professió.
  • Avui, els farmacèutics catalans acompanyats per molts dels nostres pacients, t’exigim que trobis les solucions necessàries per pagar els medicaments dels catalans.
 
Barcelona, 21 de març del 2013

28/02/13 – Els farmacèutics catalans alerten del col·lapse econòmic del sector sanitari concertat

Davant el nou impagament del CatSalut a les farmàcies catalanes, que aquest mes de febrer havien de cobrar els medicaments dispensats el novembre passat, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya ha anunciat les mesures que es prendran per tornar a reclamar un calendari de pagament per a les farmàcies i alertar del col·lapse financer del sistema. En el cas dels farmacèutics catalans, el deute ascendeix ja a 302,7 milions d’euros.

El president del Consell, Jordi de Dalmases, ha incidit en la feblesa financera del farmacèutic qui, com a professional autònom, “no pot assumir el cost dels fàrmacs que ha de pagar l’Administració i a qui el banc no concedeix més crèdit davant la manca de concreció dels propers pagaments per part del CatSalut”. “Ja no se’ns pot demanar més als farmacèutics, que estem sufragant el cost dels medicaments, hem de dir prou”, afirma De Dalmases.

Respecte a les mesures que prendran els farmacèutics, el president del Consell s’ha referit per una banda a la intenció de realitzar un front comú amb totes les entitats concertades sanitàries afectades pels retards en el pagament del sistema públic català i reclamar els interessos jurídicament. D’altra banda, en el marc del Congrés Europeu d’Oficina de Farmàcia INFARMA, el 5 de març es celebrarà una reunió amb tots els farmacèutics catalans per consensuar accions (no es descarta un nou tancament de farmàcies com ja es va fer el 25 d’octubre) per tornar a fer visible la greu situació del col·lectiu.

 

Feu clic aquí per descarregar el vídeo.

“En cap cas volem adoptar mesures de força que perjudiquin al ciutadà. Però és una realitat que moltes farmàcies poden arribar a tenir dificultats de subministrament de medicaments per part dels proveïdors si no poden pagar”. 14 farmàcies han hagut de tancar ja a Catalunya per evitar generar més deute.

Des de la Generalitat, en reunió amb el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, s’ha comunicat que el pagament que s’havia d’efectuar al febrer es farà el 30 de març, un nou retard que fa que el farmacèutic passi a cobrar a 120 dies en comptes dels 35 dies previstos en el Concert signat amb l’Administració l’any 2010.

 

 

28/02/13 – Nota de premsa – Impagament a les farmàcies catalanes


 

28/02/13 – Manifest del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya

 

 

24/10/12 – Les farmàcies de Catalunya estaran tancades el dia 25 d’octubre.

Si necessiteu una farmàcia el dia 25, podeu consultar els serveis mínims habilitats als cartells dels panells de les farmàcies o fent clic als següents enllaços (preguem disculpeu les molèsties):

Farmàcies a:

 

 

 

 

16/10/12 – Nota de premsa – Els Col•legis catalans decideixen convocar un tancament de les farmàcies per al 25 d’octubre

  • Un nou retard en els pagaments i la indefinició d’una data de pagament de la factura del mes de juliol comprometen la viabilitat d’un sector molt malmès
  • Els Col·legis de farmacèutics catalans volen traslladar amb aquesta acció a la societat la difícil situació que travessen

Barcelona, 16 d’octubre de 2012.- El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) es va reunir ahir a la tarda i va decidir proposar als farmacèutics catalans un tancament per al 25 d’octubre. Aquesta mesura s’ha pres davant del nou retard en el pagament dels medicaments que avancen els farmacèutics i per exigir una data de cobrament a l’Administració.  

 

Segons ha comunicat el president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, aquesta mobilització té com a objectiu la “queixa, protesta i conscienciació de què el medicament és una eina important pels ciutadans i per això tant usuaris com farmacèutics estem fent molts esforços, invertint més que mai, per mantenir el servei”. També ha afegit que el sector “està patint una triple asfíxia: econòmica, des del començament de la crisi i com a resultat dels successius decrets la facturació ha caigut entre el 30% i el 40%; financera, pels elevats costos d’aquests endarreriments en els pagaments, i de treball, per la gran càrrega administrativa i burocràtica afegida després de l’aplicació de la taxa de l’euro per recepta i del copagament estatal.”

 

Les farmàcies catalanes asseguraran uns serveis mínims d’obertura per garantir l’assistència al ciutadà, d’acord amb el decret 321/1996.

 

Per a més informació:

Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC)

premsa@cofb.net / Tels. 93 244 07 28 / 18

 

 

 

 

15/06/12 – Prevenció de l’onada de calor sobre la salut (POCS)

Un any més, el Departament de Salut posa en marxa el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS) que s’ha dut a terme des de l’estiu de 2004, i en el qual hi participen diverses entitats i organismes, entre ells el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

Com en els darrers dos anys, el Departament de Salut ha editat un vídeo amb consells bàsics per aquells centres sanitaris que disposin de pantalla a les sales d’espera i per aquelles oficines de farmàcia que tinguin pantalles.

 

Feu clic aquí per descarregar el vídeo.

Per a més informació, podeu accedir al Canal Salut POCS 2012.

 

 

26/04/12 – El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya organitza la I Jornada de Salut Pública


01/02/12 – Consells de seguretat alimentària per a les embarassades

Els farmacèutics de les oficines de Farmàcia de Catalunya, en col•laboració amb l’Agència Catalana de Seguretat Alimentaria facilitaran consells  de seguretat alimentària a les dones embarassades.

Amb el lema “Durant l’embaràs aliments segurs més que mai”, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentaria, en col•laboració amb el Consell de Col•legis de Farmacèutics,  les societats científiques i professionals, ha elaborat un material educatiu adreçat a les dones embarassades, que serà distribuït des de les oficines de Farmàcia mitjançant el consell del professional farmacèutic.

Seguir una alimentació saludable, respectar les quatre normes bàsiques per manipular aliments (netejar, cuinar, separar i refredar) així com evitar el consum d’alguns aliments durant aquest període, contribuiran a evitar riscos.

Aquesta acció s’enquadra en el marc del conveni de col•laboració entre l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i el Consell de Col•legis de Farmacèutics de Catalunya, orientat a unificar esforços per promoure les bones pràctiques en seguretat alimentària.

Conveni de Col•laboració ACSA-Consell de Col•legis de Farmacèutics de Catalunya.
Tríptic “Durant l’embaràs, aliments segurs més que mai”

Agència Catalana de Seguretat Alimentaria
Consell de Col.legis Farmacèutics de Catalunya

 

Deixa un comentari