Campanya per a l’ús responsable dels antibiòtics

Espanya és un dels països d’Europa amb major consum d’antibiòtics per habitant i, cada any, moren a l’Estat al voltant de 2.500 persones com a conseqüència d’infeccions causades per bacteris . Per donar resposta a aquesta situació,  farmacèutics, metges i odontòlegs catalans fomentaran el bon ús dels antibiòtics en el marc de la campanya que han posat en marxa el Consell de Col·legis Farmacèutics (CCFC), el Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), amb el suport del Servei Català de la Salut (CatSalut) i el Departament de Salut de la Generalitat

 

L’objectiu és treballar de manera coordinada, des dels diferents àmbits sanitaris, per contribuir a conscienciar la població sobre la importància de l’ús adequat dels antibiòtics. Aquest treball conjunt permetrà divulgar el missatge a través de més canals i, en conseqüència, arribar a un nombre major de ciutadans. Entre altres aspectes, recull dos missatges importants: “Tots hem de fer un ús responsable dels antibiòtics” i “El mal ús dels antibiòtics genera resistències que poden posar en perill la nostra salut i la de tothom”.

Ús responsable antibiòtics