INSTITUCIONAL

ITACA FARMACÈUTICA

Què és ITACA Farmacèutica?

Des del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i la Fundació Galatea, en el marc del Programa ITACA Farmacèutica, es presten serveis assistencials gratuïts i de qualitat en suport emocional on la influència del context laboral té un protagonisme important, serveis de telesuport psicològic per ajudar en la situació causada per la COVID-19 i assistència en problemes de salut mental i/o addiccions a drogues no integrades socialment, incloent medicaments d’acció psicotròpica o alcohol a tots els
farmacèutics i farmacèutiques col·legiats/des en un dels quatre col·legis oficials catalans (COFB, COFGi, COFL i COFT) i que estiguin en situació d’exercici professional.

ITACA Farmacèutica és el programa específic d’ajuda integral pel farmacèutic amb l’objectiu d’assolir la recuperació del professional. L’activitat assistencial del Programa pel que fa als problemes de salut mental i/o addiccions es desenvolupa a la Clínica Galatea que, de manera general, ha obtingut resultats molt positius pel nivell de seguiment dels tractaments i per les rehabilitacions aconseguides.
Les característiques principals d’aquest programa són:

  • La confidencialitat, que es porta fins a l’extrem de propiciar un canvi de nom en el moment en què el pacient és derivat als serveis assistencials.
  • Unitat de tractament pròpia i específica
  • L’especialització dels seus professionals terapeutes
  • La gratuïtat per als col·legiats en actiu.
  • L’accés pot ser voluntari, després d’una comunicació confidencial o després d’una denúncia formal.
  • Els serveis assistencials que es proporcionen són: atenció ambulatòria, hospitalització, i hospital de dia.

Com pots accedir-hi?

Per informació relativa al programa i/o demandes d’ajut pots dirigir-te als següents telèfons: 900 670 777 / 93 567 88 56 on una Unitat d’Acollida específica valorarà la situació oferint una atenció integral, especialitzada, personalitzada i confidencial. De forma complementaria també hi ha operatiu el següent correu electrònic: itaca@ccfc.cat.

Si requereixes més informació pots accedir directament a la web de la Fundació Galatea