Avui es posa en marxa el cribratge als professionals i participants del lleure educatiu infanto-juvenil d’estiu a les farmàcies de Catalunya

Dimecres passat es va presentar el Programa de TAR voluntari a les farmàcies, una proposta conjunta del Departament de Salut, el Departament de Drets Socials i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC). L’objectiu del programa és ampliar la identificació de nous casos i tallar les cadenes de transmissió. Aquest cribratge va dirigit als monitors i participants del lleure infanto-juvenil d’estiu i s’adreça a les persones asimptomàtiques que no siguin contactes estrets i que, a més a més, compleixin els tres criteris següents:

  • Pertànyer al col·lectiu de persones que treballen o participen en activitats del lleure educatiu d’estiu (casals, colònies, campaments, rutes…)
  • Trobar-se en les següents franges d’edat: de 16 a 40 anys o de 10 a 15 anys (acompanyats per un adult responsable)
  • Voler-se fer la prova de manera voluntària

Participar al cribratge és voluntari i gratuït i cal que el col·lectiu de monitors i participants del lleure infanto-juvenil mostri al farmacèutic el correu electrònic enviat per la Direcció General de Joventut a través de l’entitat de lleure o el document de la declaració d’autoresponsabilitat.

Els resultats dels TAR s’obtenen en 15 minuts aproximadament i serà el propi farmacèutic qui els comunicarà a la persona interessada. A més, el farmacèutic registra aquests resultats a la plataforma TARCAT que arriben automàticament a l’aplicatiu TAGA de vigilància epidemiològica del Departament de Salut. Per tant, els resultats del test realitzat a la farmàcia  estaran disponibles l’endemà a La Meva Salut.

En aquests moments prop de 1200 farmàcies de tot Catalunya participen en aquest Cribratge.

Consulta la relació de farmàcies participants en el Programa TAR voluntari a cada província i ordenat per ordre alfabètic de població:

BARCELONA

GIRONA

LLEIDA

TARRAGONA

Abans de desplaçar-vos, valoreu contactar amb la farmàcia per informar-vos si cal demanar cita prèvia i/o descartar que no estigui en període de vacances.