Les farmàcies dispensen 22.500 productes menstruals reutilitzables al dia des del llançament de “La meva regla, les meves regles”

  • Èxit de la iniciativa “La meva regla, les meves regles”: en només 10 dies, 225.000 dones i persones menstruants ja tenen el seu producte i s’ha superat la descàrrega de 400.000 codis QR, necessaris per a la dispensació
  • Des de la posada en marxa de l’acció, cada hora, les farmàcies de Catalunya han dispensat prop de 2.000 productes menstruals reutilitzables

 

Barcelona, 15 de març de 2024.– En només 10 dies des de la seva posada en marxa la iniciativa “La meva regla, les meves regles”, les farmàcies catalanes han dispensat més de 2.000 productes menstruals reutilitzables cada hora, és a dir, cada dia han dispensat un total de 22.500 copes, calces menstruals i compreses de tela.

Des de l’inici de l’acció, impulsada pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, el passat 4 de març, 225.000 dones o persones menstruants ja tenen el seu producte menstrual reutilitzable. A més, l’aplicació La Meva Salut acumula 415.000 descàrregues de codis QR, necessaris per a la dispensació, i ha rebut 925.000 consultes.

Aquestes dades demostren l’èxit i la bona acollida d’aquesta iniciativa, que garanteix que totes les dones i persones menstruants de Catalunya tinguin accés als productes menstruals reutilitzables. Alhora, permet trencar mites i tabús sobre la regla que afecten el benestar i la salut de les dones, acabar amb la pobresa menstrual, generar un estalvi a les dones i famílies i tenir cura del planeta amb productes sostenibles i reutilitzables.


Assessorament personalitzat a través de les farmàcies

Totes les dones i persones menstruants de Catalunya poden dirigir-se a la farmàcia més propera per demanar unes calces menstruals, una copa o dues compreses de tela i rebre assessorament especialitzat.

En el moment de l’entrega, els i les professionals farmacèutiques expliquen quins són els productes menstruals que es reparteixen i acompanyen en l’elecció del producte que més s’ajusti a les necessitats de cada persona, tot generant un espai de confiança on poder expressar-se i compartir dubtes i inquietuds. A més, ofereixen assessorament personalitzat i informació de qualitat en el moment de la recollida. Per fer-ho, els farmacèutics i farmacèutiques de tot el territori català han rebut en els darrers mesos una formació sobre drets sexuals i reproductius.

L’entrega del producte és immediata, sempre que la farmàcia disposi d’unitats disponibles del producte escollit. Si no és el cas, es podrà demanar, com es fa habitualment amb altres productes i medicaments, i estarà disponible en un termini màxim de 48 hores. El codi QR estarà actiu fins al 2025 a l’espai de La Meva Salut mentre no s’hagi demanat el producte a la farmàcia, i un cop lliurat el producte es desactivarà.